Ltz 250 no start - Suzuki ATV Forum
Suzuki QuadSport Discussions for the Quadsport 50,90,250,400

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 06-09-2019, 08:40 AM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
Skamenir@aol.com's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
Ltz 250 no start

Hi guys, new to forum, have an older 250z quadsport, owned since new. Been in storage for probably 10 yrs. was stored dry, but donít think it was running when put away. Son had it. Put battery in it and rebuilt carb, wont start. Has compression and spark, valves have clearance. Will start and run on brake kleen. Assumed carb was bad and replace with cheap Chinese replacement. Same thing. Checked for vacuum leak at carb boot, no leak. Its got me stumped. Would say it skipped cam timeing except it runs on brake kleen. Compression cold was 160 lbs. ordering manual. Any help will be appreciated.

Last edited by ajl719; 06-10-2019 at 10:37 AM. Reason: Text Correction
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 06-09-2019, 02:02 PM
Suzuki ATV Master!
 
TCIII's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: texas
Posts: 1,608
Is gas filling the carb and did you drain and refill the tank with new gas?

2002 King Quad 300
2001 King Quad 300
1997 King Quad 300
1997 quad Runner 250 2x4
2008 Kawasaki 250 Bayou 2x4
2013 TaoTao 110
TCIII is offline  
post #3 of 8 Old 06-09-2019, 04:30 PM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
Skamenir@aol.com's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
Ltz 250 no start

Thanks for reply, installed fresh gas, fuel line on prime has fuel running to carb, vacuum line is good, canít tell if fuel is entering float bowl.

Last edited by ajl719; 06-10-2019 at 10:38 AM. Reason: Text Correction
Advertisement
 
post #4 of 8 Old 06-10-2019, 08:10 AM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
Skamenir@aol.com's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
Fuel in float bowl. Still no start, but runs on brake kleen.
post #5 of 8 Old 06-10-2019, 10:42 AM
Super Moderator
 
ajl719's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Iroquois Falls On, Canada
Posts: 7,158
Send a message via Yahoo to ajl719
Ltz 250 no start

Does your model Quadsport have a fuel pump..? If so, is it sending fuel to the carb..? Pull the line from the fuel pump that runs to the carb and crank the engine to see if fuel is coming out. Can also try running the your quad with the fuel petcock set in Pri (Prime, to see if thad gets it to run. Just make sure you set it to back to the original position after your done your testing.


Sent from my iPhone using Tapatalk

2000 Suzuki King Quad 300 4x4
K&N Air Filter
2300 lbs Superwinch
Kenda Bear Claws (Rear 25X10-12) - (Front 24X9-11)
Differential Lock Mod
14,000 + km/s

Last edited by ajl719; 06-10-2019 at 10:45 AM.
ajl719 is offline  
post #6 of 8 Old 06-10-2019, 11:24 AM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
Skamenir@aol.com's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
No fuel pump, vacuum petcock. Petcock in prime fuel running thru fuel line, float bowl has fuel. Only fires on brake kleen. This one has me stumped!
post #7 of 8 Old 06-12-2019, 04:59 PM
Suzuki ATVer
 
Aceman900's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Stupid question but is the choke working right? There's really not much more it could be. As long as the carb is clean. You said you replaced it with a cheap one. That's a big problem in it self. I'm willing to bet the stock one would work much better. Maybe just take the jets out of the cheap one and anything else you might need off of it and put it on the stock carb. As you're trying to start it hold your hand over the air intake and see if you start getting gas in the motor.
Aceman900 is offline  
post #8 of 8 Old 06-12-2019, 04:59 PM
Suzuki ATVer
 
FLHTK's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 9
It's amazing that it fires on brake clean especially since it's non flammable. Start with the basics spark, fuel, timing. If it's got spark, timing is gear driven, it must be fuel. Flush out the tank, lines & fuel pump then clean the carb with a strong carb cleaner like Berrymans and blow it out with compressed air. You should be back in business.
FLHTK is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
King Quad 700 - No Start or Hard Start in Cold Team WMD Repair and Maintenance 4 02-19-2019 03:43 PM
1988 suzuki quadrunner won't start! Earlkevinp Suzuki QuadRunner 250 10 04-12-2018 11:16 AM
QuadRunner 500 2002 No Start, Will Pull Start JohnM Repair and Maintenance 2 12-28-2017 06:42 PM
Vinson electric start is dead mattf138 Repair and Maintenance 0 11-12-2017 02:58 PM
LT80 will not start and turns slowly rowdog_14 Suzuki QuadSport 3 05-29-2017 07:26 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome