Idles with choke, won’t rev - Suzuki ATV Forum
Suzuki KingQuad 300 Discussions for the King Quad 300

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 07-07-2019, 06:45 PM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
Paff2k16's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
Idles with choke, won’t rev

Hey guys, I’ve been on the forums for a while, tracking down and posts and such since February or so trying to get this 92 king quad running right. The darn thing will idle with some choke, but won’t idle long without it and won’t rev up. It’ll just die or stay sputtering at a slightly higher rpm. I’m pretty good with engines, but mostly truck and car engines when it goes into deep builds. Small engines I’ve just done bolt on stuff, nothing deep. I’ve replaced the fuel pump, fuel petcock, and the carburetor on this thing, and it’s doing the same thing. I thought it was possibly the vacuum activated slide in the carb, so that’s why I replaced it. Still nothing. It does run slightly better with the new parts, but it ’still far from driving and I’m lost. Whats the chance it May have jumped time? Are these chain or gear driven? Any help would be appreciated.

P.S. I used to be a Honda guy, but after seeing what the king quad 300 can do with its low center of gravity, I swapped over.
Paff2k16 is offline  
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-07-2019, 07:14 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
440Tim's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 154
To answer part of your question they have an overhead cam with a timing chain. They are not gear driven.
440Tim is offline  
post #3 of 3 Old 07-07-2019, 07:15 PM
Suzuki ATV Master!
 
TCIII's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: texas
Posts: 1,633
Check compression
Check valve setting
Check voltage at the battery while running at idle and revved up a bit... ( with all lights off )
Do you have the entire intake system in place...even the filter? ( They are real finicky without it) check for vacuum leaks

Was the new carb a factory or aftermarket?

2002 King Quad 300
2001 King Quad 300
1997 King Quad 300
1997 quad Runner 250 2x4
2008 Kawasaki 250 Bayou 2x4
2013 TaoTao 110

Last edited by TCIII; 07-07-2019 at 07:20 PM.
TCIII is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 Vinson - Idles 10 seconds and dies Tanner Kilburn Repair and Maintenance 5 09-21-2018 05:34 PM
Idles low then idles Hi till motor get warm Randy12345 Suzuki KingQuad 300 0 01-06-2018 08:48 PM
choke plunger help greenezombie Repair and Maintenance 3 11-18-2016 05:52 PM
1/2 choke required for idle - never needed it before jcanzo86 Repair and Maintenance 4 06-29-2016 05:54 PM
won't run without choke on even when hot? Skribble Repair and Maintenance 4 06-02-2016 03:41 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome