99 300 King Quad No Electric Power - Suzuki ATV Forum
Suzuki KingQuad 300 Discussions for the King Quad 300

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 Old 12-02-2018, 03:20 PM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
dont73's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
99 300 King Quad No Electric Power

I have no electric when switch is turned on - no neutral, no lights - nothing. Noticed about a week ago the engine sputtered, like no electric, but cleared up and kept on running. However, next time this happened everything dead. Since in gear I rocked ATV back and forth to get into neutral and noticed the neutral light flashed for a split second - additional rocking proved no avail. I have checked uses and traced wires for possible ground problems and found nothing - but could have overlooked. Also noticed the new battery is DEAD - DEAD DEAD! Tried another battery but still no power anywhere. Request any help possible to try and troubleshoot myself. In dire need of my little mountain climber for current hunt season. Many thanks. DT
dont73 is offline  
Advertisement
 
post #2 of 15 Old 12-02-2018, 04:58 PM
Suzuki ATV Master!
 
TCIII's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: texas
Posts: 1,575
Check the POS wire from battery to where it hooks to the harness.....check NEG wire from battery to where it connects to ground ( frame)

If your battery was that dead.....sounds like a possible short. Be sure kill switch is on the run position .

2002 King Quad 300
2001 King Quad 300
1997 King Quad 300
1997 quad Runner 250 2x4
2008 Kawasaki 250 Bayou 2x4
2013 TaoTao 110
TCIII is offline  
post #3 of 15 Old 12-02-2018, 05:11 PM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
dont73's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
Any idea on the 300 where the frame ground is? I have not taken all body off and cannot trace wires with ease. Roger on the "RUN" Switch - been making sure it's on each key on time. Module (I assume Coil) that spark plug wire runs into/from, I did a continuity check on the module and a no got (I assume you can do continuity check on such)? If this Module is bad will it stop electric flow throughout ATV? Thanks Junkie!
dont73 is offline  
Advertisement
 
post #4 of 15 Old 12-03-2018, 05:55 PM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
dont73's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
Ground looks good. POS cable is ok also. New battery and still no power anywhere.
dont73 is offline  
post #5 of 15 Old 12-03-2018, 10:46 PM
Super Moderator
 
ajl719's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Iroquois Falls On, Canada
Posts: 7,102
Send a message via Yahoo to ajl719
I know you probably did this. But did you check all the fuses to see if any of them are blown..? Just want to make sure and rule it out.


Sent from my iPhone using Tapatalk

2000 Suzuki King Quad 300 4x4
K&N Air Filter
2300 lbs Superwinch
Kenda Bear Claws (Rear 25X10-12) - (Front 24X9-11)
Differential Lock Mod
14,000 + km/s
ajl719 is offline  
post #6 of 15 Old 12-06-2018, 08:00 AM
TBR
ATV Enthusiast
 
TBR's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: Trout Brook NB Canada
Posts: 65
I have the exact same problem with my kq, but it's been too cold to be able to have a look at it, mine will start with the pull cord but no e-start, when running the lights are dim, my battery voltage is at 13.2. I'm going to try and have a look at it this weekend
TBR is offline  
post #7 of 15 Old 12-06-2018, 07:49 PM
Super Moderator
 
ajl719's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Iroquois Falls On, Canada
Posts: 7,102
Send a message via Yahoo to ajl719
99 300 King Quad No Electric Power

13.2 volts at idle is about right. When revving the engine you should get about 13.8 to 14.0 volts. With your lights on your voltage should decrease some, but your lights shouldn’t dim. You may be experiencing a undercharging scenario. This is usually caused by a failing or failed rectifier/regulator. Does your Atv run poorly beyond the no electric start..? Does your neutral light light up when your in neutral..?


Sent from my iPhone using Tapatalk

2000 Suzuki King Quad 300 4x4
K&N Air Filter
2300 lbs Superwinch
Kenda Bear Claws (Rear 25X10-12) - (Front 24X9-11)
Differential Lock Mod
14,000 + km/s
ajl719 is offline  
post #8 of 15 Old 01-07-2019, 11:30 PM
Suzuki ATVer
 
Isaacd208's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
96 300 King Quad No Electric Power

I am also recently dealing with the same similar issues. Inherited from my Dad, just put new battery in still not getting any power with ignition on from battery to lights or anything. One thing noticed tonight the neutral light flashes on when I pull the rope to hand crank it?? Charged new battery with new sulfate fluid for only 2 hours maybe need to charge longer? Any tips appreciated thanks.
Isaacd208 is offline  
post #9 of 15 Old 01-08-2019, 12:57 PM
Suzuki ATV Master!
 
TCIII's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: texas
Posts: 1,575
Sounds like a blown fuse or the battery not making connection somewhere( check the ground wire to frame).....there is a second red wire other than the large one which goes to the harness by the fuses .....it's common for that wire to be loose or broken.

2002 King Quad 300
2001 King Quad 300
1997 King Quad 300
1997 quad Runner 250 2x4
2008 Kawasaki 250 Bayou 2x4
2013 TaoTao 110
TCIII is offline  
post #10 of 15 Old 01-23-2019, 09:39 PM
Suzuki ATVer
 
Greg Macdonald's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
Mine was fuse holder coroded
Greg Macdonald is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
king quad 300 no power issue amavw Repair and Maintenance 8 02-17-2018 09:06 AM
2016 King Quad vs 2016 Grizzly badbowtie48 Suzuki KingQuad 24 06-24-2017 04:01 AM
King quad 300 electrical smoke, no power? JCS Repair and Maintenance 8 08-20-2016 09:29 AM
Want cheap power for OLDER KING QUAD Mysterykingquad Performance Modifications 9 05-06-2016 10:04 AM
Suzuki Spark Plug Chart (NGK) ajl719 Repair and Maintenance 2 07-07-2011 10:41 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome