04 ltz 400 starting issues

This is a discussion on 04 ltz 400 starting issues within the Suzuki QuadSport forums, part of the Suzuki Model Specific Discussions category; I have a 04 ltz 400 and i can't figure out why the damn thing wont't start unless i remove the airfilter and block the ...

Go Back   Suzuki ATV Forum > Suzuki Model Specific Discussions > Suzuki QuadSport

Suzuki QuadSport Discussions for the Quadsport 50,90,250,400

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-14-2011, 06:05 PM   #1
Suzuki ATVer
jrgirouard's Avatar
Join Date: Feb 2010
Location: Fort Leonard Wood, Mo
Member #564
Posts: 2
View jrgirouard's Photo Gallery()
04 ltz 400 starting issues

I have a 04 ltz 400 and i can't figure out why the damn thing wont't start unless i remove the airfilter and block the air intake until it fires and slowly remove the cover to keep it running!!! i am thinking the timing or maybe a vacume leak?? any help would be great.. thanks in advance.
jrgirouard is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2011, 09:05 PM   #2
Super Moderator
Join Date: Sep 2010
Location: Louisiana Boy Living in Central Western Illinois..
Member #1049
Posts: 2,145
View TUBBYTUBB's Photo Gallery() Send a message via Yahoo to TUBBYTUBB
Could be the valves out of adjustment.

2009 Suzuki King Kong Quad750AXi
Click the image to open in full size.

1997 King Quad 300 Still Alive and Kicking Just Giving It A Rest
As In Life: Always Try The Simplest Things First Then Move On to The Bigger Things To Fix The Problems In Front Of You - TUBBYTUBB
TUBBYTUBB is offline   Reply With Quote
Remove Ads

Search tags for this page
04 suzuki z400 starting procedure
advance timing on a 04 ltz 400

ltz 400 problems

ltz 400 starting problems

ltz 400 timing problems

ltz 400 will not start
ltz400 problems
suzuki 400z problems

suzuki ltz 400 problems

suzuki ltz 400 starting

suzuki ltz 400 starting problems


suzuki ltz400 problems

Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
450 starting problems LROne Suzuki KingQuad 3 06-12-2011 07:51 PM
2003 ltz400 not starting Mike Rogers Repair and Maintenance 12 10-22-2010 01:28 PM
04 ltz400 starting issues please help gtpx02 Repair and Maintenance 0 09-07-2010 11:11 PM
Electrical starting issue LT-4WD 89 rbs4042 Repair and Maintenance 7 07-16-2010 01:59 PM
lt 160 starting problems speck98 Repair and Maintenance 3 03-25-2010 09:40 PM

» Log in
User Name:


Not a member yet?
Register Now!
» Discount Tire
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
All times are GMT -6. The time now is 08:03 AM.
Looking for information on other ATV Manufacturers? Head on over to visit our friends on these other forums specializing in the following:
Kawasaki ATV - Can-Am ATV - Polaris ATV - Suzuki ATV - Yamaha ATV - Honda ATV

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.