2004 Z400 with no spark!! - Suzuki ATV Forum
Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 Old 10-02-2012, 09:42 PM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
Bigboretoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
2004 Z400 with no spark!!

new CDI, new stator, new coil, new regulator! Still no spark! Is there a common ground to check? Wire that breaks? Thanks in advance

Bike sat for 3 weeks, jetted and popped the lid off and minutes into the drive it began to backfire like it was lean then died! Lean was not the issue, I lost spark. I have changed everything but the frame and engine and I have become so confident it will not fire that I am now holding it in my hand!

Last edited by Bigboretoy; 10-02-2012 at 09:49 PM.
Bigboretoy is offline  
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 10-02-2012, 10:35 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
hawaii50's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Escondido, CA
Posts: 247
check the gap on the spark plug or replace it.
hawaii50 is offline  
post #3 of 11 Old 10-02-2012, 10:37 PM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
Bigboretoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
I'm not using a plug or cap just the wire
Bigboretoy is offline  
Advertisement
 
post #4 of 11 Old 10-02-2012, 10:40 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
hawaii50's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Escondido, CA
Posts: 247
so you think the wire is the problam?

lt250EF new fuel pump upgraded to honda pump, painted greeen and black, runs like a boss.

The more you sweat in training the less blood on the battle feild.

The only easy day was yesterday!!
hawaii50 is offline  
post #5 of 11 Old 10-02-2012, 10:46 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
hawaii50's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Escondido, CA
Posts: 247
it could be your magnito

lt250EF new fuel pump upgraded to honda pump, painted greeen and black, runs like a boss.

The more you sweat in training the less blood on the battle feild.

The only easy day was yesterday!!
hawaii50 is offline  
post #6 of 11 Old 10-02-2012, 10:47 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
hawaii50's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Escondido, CA
Posts: 247
check the wire to see if there is a pinched or exposed wire

lt250EF new fuel pump upgraded to honda pump, painted greeen and black, runs like a boss.

The more you sweat in training the less blood on the battle feild.

The only easy day was yesterday!!
hawaii50 is offline  
post #7 of 11 Old 10-03-2012, 07:52 AM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
Bigboretoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
It's all new
Bigboretoy is offline  
post #8 of 11 Old 10-03-2012, 02:22 PM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
Bigboretoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
I have checked and double checked and tried other parts. Going crazy!!!
Bigboretoy is offline  
post #9 of 11 Old 10-03-2012, 07:58 PM
Super Moderator
 
ajl719's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Iroquois Falls On, Canada
Posts: 6,139
Send a message via Yahoo to ajl719
Have you checked the fuses to see if any of them are blown..?

2000 Suzuki King Quad 300 4x4
K&N Air Filter
2300 lbs Superwinch
Kenda Bear Claws (Rear 25X10-12) - (Front 24X9-11)
Differential Lock Mod
13,000 + km/s

Last edited by ajl719; 10-03-2012 at 09:33 PM.
ajl719 is offline  
post #10 of 11 Old 10-03-2012, 09:19 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
hawaii50's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Escondido, CA
Posts: 247
my quad also back fires but its because my fuel pump is bad. try this. take the plug out of the chamber put it on your engine block and pull start the engine if there is a spark your good if not try what ajl719 said check for a burnt out fuse.

lt250EF new fuel pump upgraded to honda pump, painted greeen and black, runs like a boss.

The more you sweat in training the less blood on the battle feild.

The only easy day was yesterday!!
hawaii50 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Spark Help?!? westhornton New Member Introductions 2 05-03-2012 03:49 PM
Best spark plug ???? Dangerouspower Repair and Maintenance 6 07-25-2011 04:02 PM
No Spark 2007z50 Suzuki QuadSport 0 05-01-2011 05:57 PM
2004 z400 pops when trying to excel hard. zukiron Suzuki QuadSport 0 03-25-2011 10:02 PM
No spark Mattsoofast Repair and Maintenance 2 03-25-2010 08:31 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome