lt 90 starting issue - Suzuki ATV Forum
Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 07-11-2012, 12:03 PM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
kramm's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 9
lt 80 starting issue

Hello, my sons lt 80 quad is having starting issues. Battery checked out good at the shop so I can cross that off the list. About every other start the starter relay clicks but the starter does not crank. If you bounce the bike fairly hard with the stat button engaged I can get it to crank. Do you think this is a starter issue or a wiring issue? How can a tell? Also I was wondering if anyone has the aftermaket pull start for this machine. Is this easy to pull for an eight year old??

Thanks
Kramm

Last edited by kramm; 07-11-2012 at 12:19 PM.
kramm is offline  
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-11-2012, 01:03 PM
Super Moderator
 
ajl719's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Iroquois Falls On, Canada
Posts: 6,243
Send a message via Yahoo to ajl719
If the starter spins when you give it a jolt is sounds like it could either be a loose connection or possibly a bad starter solenoid. First i would check and clean all the connections starting from the battery and work your way through to the solenoid then the starter. Also check for any loose grounds etc.

2000 Suzuki King Quad 300 4x4
K&N Air Filter
2300 lbs Superwinch
Kenda Bear Claws (Rear 25X10-12) - (Front 24X9-11)
Differential Lock Mod
13,000 + km/s
ajl719 is offline  
post #3 of 3 Old 07-11-2012, 03:25 PM Thread Starter
Suzuki ATVer
 
kramm's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 9
thanks, ill try that.
kramm is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting question please help KQ5002011 Suzuki KingQuad 4 04-08-2012 08:51 PM
Noob needs help starting 03 ltz 400 Closer900k Repair and Maintenance 8 11-28-2011 01:49 PM
Having starting issues .... Muleskinner Repair and Maintenance 7 06-15-2011 05:06 PM
just joined! 2003 ltz 400 starting issue got sand? Suzuki QuadSport 2 12-30-2010 02:09 PM
Electrical starting issue LT-4WD 89 rbs4042 Repair and Maintenance 7 07-16-2010 12:59 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome